23.4.12

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ











ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα


-1 κιλό μοσχάρι σπάλα
-1½ φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 ποτήρι κρασί κόκκινο
-1½ ποτήρι νερό
-1 ποτήρι χυμό ντομάτας
-2 ντομάτες στον τρίφτη
-1 κ.γ. ζάχαρη
-1 κ.γ. κανέλα
-3 με 4 μπαχάρια
-3 με 4 γαρύφαλλα
-Αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένω το μοσχάρι, αφήνω να στραγγίξει και το κόβω σε μικρά κομμάτια.
Σε μία κατσαρόλα βάζω το λάδι να κάψει σε δυνατή φωτιά, ρίχνω το μοσχάρι και 
ανακατεύω να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
Κατόπιν ρίχνω το κρεμμύδι και σβήνω με το κρασί.
Προσθέτω το νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνω στο μισό και αφήνω να βράσει για 1½-2 ώρες.
Ελέγχω και συμπληρώνω νερό αν χρειάζεται.
Όταν δέσει η σάλτσα είναι έτοιμο να κατέβει από την φωτιά.
(Το κρέας πρέπει να είναι τόσο μαλακό ώστε να κόβεται με ένα κουτάλι!
Αν δεν είναι, τότε συμπληρώνω νερό και το αφήνω να βράσει για παραπάνω ώρα.)
Το συνοδεύουμε με ρύζι, πουρέ, πατάτες τηγανητές ή μακαρόνια.
Buon appetito!


Προετοιμασία 15 λεπτά


Μαγείρεμα 2 ώρες

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών