23.4.12

ΜΟΥΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΑΣΤΑΝΟ













ΥΛΙΚΑ για 8 άτομα


-2 κούπες ζάχαρη
-1/4 κούπας νερό
1½ κούπα γάλα εβαπορέ
-1 βανίλια σκόνη
-6 φύλλα ζελατίνας
-2 κούπες κρέμα γάλακτος χτυπημένα σε σαντιγί
-2 σφηνάκια ρούμι
-1 κούπα γλυκό του κουταλιού κάστανο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε την ζάχαρη σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και όταν αρχίσει να 
παίρνει το χρώμα της καραμέλας, ρίχνουμε προσεκτικά και σιγά σιγά το νερό.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγα λεπτά στην φωτιά για να αρχίζει να πήζει.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα με προσοχή γιατί φουσκώνει,ανακατεύουμε,
κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Μουσκεύουμε την ζελατίνα σε 3-4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και όταν 
μαλακώσει προσθέτουμε άλλες 3 κουταλιές ζεστό νερό για να διαλυθεί τελείως.
Ρίχνουμε και ανακατεύουμε στην καραμέλα με την διαλυμένη ζελατίνα (την οποία 
ζελατίνα εγώ την περνάω και από το σουρωτήρι για να αποφύγω κομματάκια που 
μπορεί να μην έχουν διαλυθεί),το ρούμι, την βανίλια και προσθέτουμε την 
χτυπημένη κρέμα γάλακτος.Προσοχή η κρέμα να είναι ειδική για γλυκά (συνιστώ 
την Megle)  γιατί υπάρχει κίνδυνος να κόψει.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 8 φόρμες για κρέμα καραμελέ ή σε μπολ και το αφήνουμε
στο ψυγείο για 4-5 ώρες για να δέσει η μους.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με γλυκό κάστανο.Buon appetito!



Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών