23.4.12

ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ






ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

-1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι με λίγο λιπάκι)
-1½ φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
-Χυμό από 1 λεμόνι
-2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 ποτήρι λευκό κρασί
-2 κ.γ. ρίγανη
-Νερό
-Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και κόβουμε το μοσχάρι σε μπουκίτσες.
Μόλις κάψει το λάδι, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και μετά το μοσχάρι.
Μόλις ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές, ρίχνουμε το λεμόνι και το κρασί.
Προσθέτουμε νερό (κατά προτίμηση ήδη ζεστό) μέχρι να σκεπάσει το κρέας.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την ρίγανη.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την εστία στο μισό και σιγοβράζουμε για 
2 ώρες. (Ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό).
 Όταν μείνει με το λάδι του και έχει πιει το νερό, τότε είναι έτοιμο να κατέβει από την φωτιά.
(Το κρέας πρέπει να είναι τόσο μαλακό ώστε να κόβεται με ένα κουτάλι!
Αν δεν είναι, τότε συμπληρώνω νερό και το αφήνω να βράσει για παραπάνω ώρα.) 
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, μακαρόνια ή πουρέ.
Buon appetito!

Προετοιμασία 10 λεπτά

Μαγείρεμα 2 ώρες


Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών