28.5.12

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

















ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα


-2 μελιτζάνες φλασκες κομμένες σε λεπτές φέτες
-1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασε
-½ κούπα ελαιόλαδο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-2 μπαλάκια μεγάλα τυρί μοτσαρέλα σε ροδέλες
-1 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 κούπα τρίμμα φρυγανιάς
-1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Αφού κόψουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες τις βάζουμε μέσα 
σε ένα μπολ με αλατόνερο  για 1 ώρα τουλάχιστον για να ξεπικρίσουν.
Τις στραγγίζουμε τις ξεπλένουμε και τις στύβουμε. Σε ενα αντικολλητικό 
τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τηγανίζουμε τις μελιτζάνες ελαφρώς και τις
τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα περιττά λάδια.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε
το σκόρδο μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Ρίχνουμε μέσα τα ντοματάκια 
και το μαϊντανό και μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 25-30 λεπτά.
Σε ένα ταψάκι απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας (όχι όλη) τοποθετούμε 
μια στρώση μελιτζάνες μια στρώση μοτσαρέλα αρκετή φρυγανιά και
επαναλαμβάνουμε το ίδιο. Σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο
και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς 
 για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει λίγο το κόβουμε σε 
κομμάτια και σερβίρουμε. Buon apettito!!
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε πριν ρίξουμε στο τέλος τη παρμεζάνα
και τη φρυγανιά μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ βλ.ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών