ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
-1 κιλό χόρτα άγρια καλά πλυμένα
-1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
-2 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
-1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
-1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
-250 ml ελαιόλαδο
-1 ποτ. του νερού κρασί ροζέ
- 1 κουτ. της σούπας κοφτό αλάτι χοντρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια ,και τα πράσα και τα τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε και τα χόρτα ανακατεύουμε και μόλις μαραθούν ρίχνουμε το κρασί. ανακατεύουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 40-45 λεπτά Προσέχουμε το φαγητό να μη χάσει τα υγρά του.Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό.Οταν είναι έτοιμα ρίχνουμε το αλάτι και τα μυρωδικά το αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε. Buon apettito!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου