ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
-500 γραμ. φασόλια ξερά
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
-1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
-1-2 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτα
-2 ντομάτες ώριμες περασμένες στο τρίφτη
-½ κούπα σέλινο ψιλοκομμένο
-½ πιπεριά Φλωρίνης κοκκινη
-1 κόκκινη πιπερίτσα καυτερή (προαιρετικά)
- ½ κούπα (και λίγο παραπάνω) ελαιόλαδο
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα φασολιά σε ενα ευρύχωρο σκεύος με νερό και τ' αφήνουμε να μουλιάσουν
όλο το βραδύ. Την επομένη μέρα τα σουρώνουμε και τα πλένουμε καλά. Ρίχνουμε τα
φασόλια σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και αφήνουμε τα φασόλια να πάρουν 2-3 βράσεις.
Τα ξανασουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στη κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και το ελαιόλαδο. Βράζουμε τα φασόλια μαζί με το κρεμμύδι το πράσο και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν. Οταν είναι έτοιμα ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα το πελτέ , τη πιπεριά, αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε και τη καυτερή
πιπεριά και σιγομαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά ακόμα μέχρι να "χυλώσει " η φασολάδα. Σερβίρουμε
ρίχνοντας λίγο λεμόνι και ρίγανη. Συνοδεύουμε με φέτα, ρέγκα, και ελιές.Buon apettito!!!
Όταν μουλιάζουμε τα φασόλια για όλο το βράδυ τα βάζουμε σε ζεστό ή κρύο νερό;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα όσπρια πάντα σε κρύο νερό.
Διαγραφή