11.8.16

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
















Υλικά για 4-6 άτομα
-8 ντομάτες  όχι πολύ μαλακές
-4 πιπεριές για γεμιστά
-400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-10 κουτ. σούπας ρύζι καρολίνα
-2-3 πατάτες
-2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
-1  Ζωμό Κότας
-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
-1/2 κούπα ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 


Eκτέλεση

Kκόβουμε στο πάνω μέρος τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις αδειάζουμε με κουταλάκι.  και τις βαζουμε ανάποδα μέσα στο ταψί.
Πολτοποιούμε στο multi τη σάρκα τους.  Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε  τον κιμά και το κρεμμύδι  σε δυνατή φωτιά. ριχνουμε με τον μισό χυμό της ντομάτας και τον ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και να γίνει σπυρωτός. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στον κιμά τον δυόσμο τον μαϊντανού  το ρύζι,και το κουκουνάρι, Αλατοπιπερώνουμε. Aνακατεύουμε  και γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 τις ντομάτες. Καλύπτουμε κάθε ντομάτα με το καπάκι της και τις τα βαζουμε με τη σειρά στο ταψί. Κόβουμε  τις πατάτες,σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε ανάμεσά στα γεμιστά ραντίζουμε  με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ντομάτα, αλατίζουμε και βάζουμε στο ταψί ελάχιστο νερό. Ψήνουμε στους 170°C, για μιάμιση ώρα περίπου, μέχρι να γίνει το ρύζι και να πάρουν χρώμα. σερβίρουμε ζεστά η κρύα.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών