ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
-6 ντομάτες ώριμες τριμμένες
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-5 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
-1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι νυχάκι
-2 κουτ. της σούπας ούζο
- ζωμό λαχανικών
-½ κουτ. του γλυκού ζάχαρη
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-δυόσμος ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
μέχρι να "γυαλίσουν". Προσθέτουμε τις ντομάτες και σβήνουμε με το
ούζο. Ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα όλα τα υλικά (εκτός από το δυόσμο)
και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. ρίχνουμε το αλάτι
το πιπέρι και τη ζάχαρη. πολτοποιούμε τη σούπα και τη βάζουμε να
βράσει για 5 λεπτά. Σερβίρουμε αφού ρίξουμε το δυόσμο. Buon apettito!!
Μπορούμε να σερβίρουμε τη σούπα και κρύα είναι εξαιρετική και δροσερή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου