ΥΛΙΚΑ για 2 στρούντελ
-1 πακέτο φυλο κρούστας
-1.500 γραμ μήλα
-1φλιτζ του τσαγιού σταφίδες ξανθές ψιλοκομμένες
-½ φλιτζ. του τσαγιού χυμό λεμόνι
-1 φλιτζ. του τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
-1 φλιτζ. ζάχαρη
-½ φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
-½ κουτ. του γλυκού κανέλλα
-½κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
-½ φλιτζ. του τσαγιού βούτυρο (μαργαρίνη) λιωμένη
-ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μήλα τα κόβουμε στα 4 και τα βάζουμε σε νερό με λεμόνι
για να μη μαυρίσουν. Τα στραγγίζουμε και τα σοτάρουμε σε ενα αντικολλητικό
τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη για 6-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
Ανακατεύουμε τα μήλα με τις σταφίδες τη κανέλλα και το μοσχοκάρυδο
σε ένα μπολ. Βουτυρώνουμε τα μισά φύλλα ένα-ένα και τα βάζουμε το ένα
πάνω στο άλλο. Απλώνουμε τη μισή γέμιση στη φαρδιά πλευρά και τυλίγουμε
σε ρολό. Λίγο πριν το τέλος διπλώνουμε τις άκρες και συνεχίζουμε το τύλιγμα
Βουτυρώνουμε το ρολό και το τοποθετούμε σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο ταψί.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180° βαθμούς για 45-50 λεπτά. Όταν κρυώσουν ελαφρώς τα
στρούντελ τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.Buon apettito!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου