10.5.12

ΓΑΥΡΟΣ (Η ΣΑΡΔΕΛΛΕΣ) ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ













ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα


-1½ κιλό γαύρο
-χυμό από 1 λεμόνι
-ελαιόλαδο
-αλάτι.πιπέρι
-ρίγανη
-4 σκελίδες σκόρδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Αφαιρούμε το κεφάλι και τα εντόσθια από τον γαύρο,τον πλένουμε και τον βάζουμε να στραγγίξει.
Αν θέλετε κάνετε την διαδικασία από βραδύς,τον αφήνετε σε ένα σουρωτήρι με ένα μπολ από κάτω για να στάζουν τα νερά,καλύπτετε με μεμβράνη και τον αφήνετε στο ψυγείο μέχρι την άλλη μέρα.
Σε ένα ρηχό ταψί  τετράγωνο του φούρνου απλώνουμε τον γαύρο(να μην είναι όμως ο ένας πάνω στον άλλο).Ρίχνουμε ελαιόλαδο να φτάσει περίπου μέχρι την μέση του γαύρου αλλά να μην τον καλύψει,περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού,αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου διάσπαρτα μέσα στο ταψί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο με την γυαλιστερή πλευρά από κάτω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά..Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά να ξεροψηθεί.Βγάζουμε τον γαύρο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα ή χωριάτικη.Buon appetito!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών