9.5.12

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ











ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα


-1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο με λιπάκι
-4 με 5 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε νερό
-2 κουτ.σούπας μαϊντανό
-1 κρεμμύδι μεγάλο στο multi
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-2 κουτ. σούπας κύμινο
-3 καπάκια ούζο
-5 με 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-αλάτι,πιπέρι
-αλεύρι για το τηγάνι


Για την σάλτσα


-2 μεγάλες ντομάτες στον τρίφτη
-1 κουτί χυμό ντομάτας
-2 κ.γ. ζάχαρη
-1 κ.γ. κανέλα
-5 γαρύφαλλα
-6 μπαχάρια
-αλάτι,,πιπέρι
-το μισό λάδι από το τηγάνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Στραγγίζουμε καλά το ψωμί και σε ένα  μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά με τον κιμά.Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.Πλάθουμε τα σουτζουκάκια,τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι αφού έχει κάψει το ελαιόλαδο.
Τα γυρνάμε να ροδίσουν από όλες τις μεριές και τα βάζουμε σε ένα πιάτο στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και το μισό λάδι από το τηγάνι.Μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε τα σουτζουκάκια στην σάλτσα.Αφήνουμε για 5-10 λεπτά να δέσει η σάλτσα,σβήνουμε την εστία και τα αφήνουμε στο μάτι.
Για πιο ελαφριά, αντί για το τηγάνι, τα βάζουμε σε λαδόκολλα στον φούρνο στους 180°C(δεν τα αλευρώνουμε) για μισή ώρα και στην κατσαρόλα ρίχνουμε ένα φλιτζάνι  ελαιόλαδο ωμό.
Τα συνοδεύουμε με ρύζι ή με πουρέ.Buon appetito!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών