13.6.12

ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΨΑΡΙ

















ΥΛΙΚΑ για 4 ατομα


-250 γραμ. φασολια μαυροματικα
-1 φυλλο δαφνη
-1 κλωναρι φρεσκο δενδρολιβανο
-1 μεγαλο κρεμμυδι κομμενο σε ροδελες
-1 κοκκινη πιπερια κομμενη σε καρεδακια
-1 κουτ. του γλυκου παπρικα γλυκια
-1 κουτ. του γλυκου καρι
-100 γραμ.μανιταρια λευκα ψιλοκομμενα
-5 κλωνααρακια ανηθο ψιλοκομμενα
-3 κουτ. της σουπας ξιδι μπαλσαμικο
-1 κουτ. της σουπας κοφτη μελι
-½ κουπα ελαιολαδο
-2 κονσερβες σκουμπρι λαδοριγανι στραγγιγμενο
-½ λεμονι (το χυμο του)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα μαυρομάτικα σε άφθονο νερό με 
αλάτι και το δαφνόφυλλο και τα βράζουμε για 20-30 λεπτά 
μέχρι να μαλακώσουν (όχι να διαλυθούν). Τα σουρώνουμε και τα
αφήνουμε στην άκρη.Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και
σοτάρουμε το κρεμμύδι και τη πιπεριά μαζί με το κάρυ, τη πάπρικα 
και το δενδρολίβανο για 7-8 λεπτά. Ρίχνουμε τα μαυρομάτικα και
τα ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το μέλι και το μπαλσάμικο
ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε τον άνηθο 
αφαιρούμε το δενδρολίβανο και αδειάζουμε το φαγητό σε μια πιατέλα
Βάζουμε επάνω το σκουμπρί αλατοπιπερώνουμε περιχύνουμε με το
λεμόνι και σερβίρουμε. Buon apettito!!



Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών