ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
-1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο από στήθος κομμένο σε κύβους
-6 αραβικές πίτες
-1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
-2 με 3 ντομάτες κομμένες στην μέση για το σερβίρισμα
Για την μαρινάτα
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-½ κούπα στραγγιστό γιαούρτι
-1 με 2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
-χυμό από 1 λεμόνι
Για την σάλτσα adana
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ. σούπας πελτέ
-4 με 5 ξερές πιπερίτσες chilli θρυματισμένες
-1 κουτ. σούπας πάπρικα
Για την σάλτσα maroush
-4 κουτ. σούπας ταχίνι
-3 κουτ. σούπας νερό
-3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
-3 σκελίδες λιωμένο σκόρδο σοταρισμένο σε 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της μαρινάτας, ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και το αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για 12 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο grill στους 275° C. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την μαρινάτα και περνάμε τα κομμάτια σε σουβλάκια. Τα αλείφουμε με την μαρινάτα και ψήνουμε στο grill για 10-15 λεπτά, γυρνώντας τα συχνά από όλες τις πλευρές.
Για τα σουβλάκια Adana:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα, αλείφουμε τα σουβλάκια και τα ψήνουμε.
Για τα σουβλάκια Μaroush:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα, και αφού ψήσουμε τα σουβλάκια, τα ππεριχύνουμε με την σάλτσα.
Σερβίρουμε με πίτες, κρεμμύδι και ντομάτες ψημένες στο grill.Buon apettito!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου