9.9.12

SHISH TAOUK












ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

-1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο από στήθος κομμένο σε κύβους 
-6 αραβικές πίτες
-1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
-2 με 3 ντομάτες κομμένες στην μέση για το σερβίρισμα

Για την μαρινάτα

-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-½ κούπα στραγγιστό γιαούρτι
-1 με 2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
-χυμό από 1 λεμόνι

Για την σάλτσα adana

-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ. σούπας πελτέ
-4 με 5 ξερές πιπερίτσες chilli θρυματισμένες
-1 κουτ. σούπας πάπρικα

Για την σάλτσα maroush

-4 κουτ. σούπας ταχίνι
-3 κουτ. σούπας νερό
-3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
-3 σκελίδες λιωμένο σκόρδο σοταρισμένο σε 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της μαρινάτας, ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και το αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για 12 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο grill στους 275° C. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την μαρινάτα και περνάμε τα κομμάτια σε σουβλάκια. Τα αλείφουμε με την μαρινάτα και ψήνουμε στο grill για 10-15 λεπτά, γυρνώντας τα συχνά από όλες τις πλευρές.

Για τα σουβλάκια Adana:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα, αλείφουμε τα σουβλάκια και τα ψήνουμε.


Για τα σουβλάκια Μaroush:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα, και αφού ψήσουμε τα σουβλάκια, τα ππεριχύνουμε με την σάλτσα.

Σερβίρουμε με πίτες, κρεμμύδι και ντομάτες ψημένες στο grill.Buon apettito!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών