ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
-4 κούπες λάχανο άσπρο τριμμένο
-1 λάχανο κόκκινο μικρό τριμμένο
-2 καρότα τριμμένα
-1 μεγάλο ξινόμηλο με τη φλούδα κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
-½ λεμόνι (το χυμό του)
-2 κουτ. της σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
-2 κουτ. της σούπας καρύδια ψιλοκομμένα
-3 κουτ. της σούπας σταφίδες μαύρες
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
-5 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
-1½ κουτ.της σούπας μηλόξιδο
-1 κουτ. της σούπας ζάχαρη καστανή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και κόβουμε τα μήλα τα βάζουμε σε ενα πιάτο και τα περιχύνουμε με το λεμόνι
για να μη μαυρισουν. Σε μια σαλατιέρα ρίχνουμε το άσπρο και το κόκκινο λάχανο με αλάτι
και λεμόνι και τα τρίβουμε μέχρι να μαραθουν. Ρίχνουμε το μήλο
το καρότο και τις σταφίδες ανακατεύουμε
ετοιμάζουμε τη σάλτσα και περιχύνουμε τη σαλάτα ανακατεύουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο
σκεπασμένη με μεμβράνη για 30 λεπτά Οταν είναι έτοιμη η σαλάτα για σερβίρισμα ρίχνουμε το καρύδι το κουκουνάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.Buon apettito!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου