-1 νεροπότηρο τραχανά γλυκό
-1 κουτ. σούπας κάρυ
-3 στικς λεμονόχορτο ψιλοκομμένο
-1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
-1 κούπα γάλα καρύδας
-1 καρότο ψιλοκομμένο
-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 4½ νεροπότηρα νερό και όσο είναι ακόμα κρύο ρίχνουμε τον τραχανά.Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά όσο γίνεται και ρίχνουμε μέσα το κάρυ,το λεμονόχορτο,το τζίντζερ και το καρότο.Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου ½ ώρα.
Ρίχνουμε μέσα το γάλα καρύδας,ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε ζεστή με συνοδεία κρουτόν.Buon apettito!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου