4.11.12

ΠΟΥΓΚΙΑ ΜΕ ΑΡΝΑΚΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ









ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

-1½ κιλό αρνίσιο μπούτι
-200 γρ. γιαούρτι
-2 αυγά
-3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
-12 φύλλα κρούστας
-1 κ.γ. κάρυ
-βούτυρο
-αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και αλατοπιπερώνουμε.Με ένα μυτερό μαχαίρι,ανοίγουμε τρύπες στο κρέας και βάζουμε μια φέτα σκόρδο.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι,τα αυγά,το κάρυ και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.Ρίχνουμε τα κομμάτια του κρέατος μέσα στο μπολ και τα αφήνουμε για μια ώρα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.Κατόπιν αλείφουμε  3 φύλλα με λιωμένο βούτυρο και τα ακουμπάμε το ένα πάνω στο άλλο.
Βάζουμε το 1/4 του κρέατος στο κέντρο του φύλλου και διπλώνουμε σαν πουγκί.Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα ώστε να έχουμε στο ταψί μας 4 πουγκιά.
Ρίχνουμε πάνω στα πουγκιά το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για μία ώρα.
Σερβίρουμε μαζί με ψητές πατάτες και καρότα σε κυβάκια.(αν θέλουμε βάζουμε και τα λαχανικά να ψηθούν μέσα στο πουγκί).
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών