4.11.12

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ











ΥΛΙΚΑ
για 6 άτομα

-1½-2 κιλά ψάρι όπως σφυρίδα,σκορπίνα ή μυλοκόπι 
-2 πατάτες μέτριες κομμένες στα 4
-2 μέτρια κρεμμύδια,το 1 ψιλοκομμένο και το άλλο χαραγμένο στα 4
-2 καρότα κομμένα σε κομμάτια 3 εκ. περίπου
-5 κλωνάρια σέλινo
-4 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
-6 ίνες σαφράν
-4 ντοματάκια (κονσέρβα) αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
5 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
-120 ml λευκό κρασί (ένα ποτήρι του κρασιού)
-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα νερό και βράζουμε το ψάρι μαζί με τις πατάτες,το σέλινο,τα καρότα και το χαραγμένο κρεμμύδι για 25-30 λεπτά περίπου.
Αφαιρούμε από την φωτιά και με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το ψάρι και τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.Σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό στην άκρη.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 4 κουτ.ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2-3 λεπτά,μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε τα ντοματάκια,το σαφράν, αφήνουμε για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά,εκτός του μαϊντανού.
Ανακατεύουμε συνέχεια και μετά από 1 λεπτό ρίχνουμε και το κρασί.
Μόλις πάρει μια βράση,ρίχνουμε τον σουρωμένο ζωμό από την άλλη κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη 1 κουτ. ελαιόλαδο και το μαϊντανό.
Καθαρίζουμε το ψάρι από τα κόκαλα και το ρίχνουμε στη σούπα ή σερβίρουμε χωριστά σε πιατέλα.Buon apettito!!!


Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών