ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
-4 καραβίδες καθαρισμένες
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
-3 κουτ. σούπας βούτυρο
-½ κούπα ξηρό βερμούτ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις καραβίδες,το σκόρδο,το λάδι,το πιπέρι και το δεντρολίβανο.
Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά.Βάζουμε τις καραβίδες με τη μαρινάτα για 2 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα ροζ χρώμα.
Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τις καραβίδες σε ένα μπολ και πετάμε το δενδρολίβανο.Ρίχνουμε το βερμούτ μέσα στο τηγάνι να πάρει βράση μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει περίπου η μισή σάλτσα και πηχτή.
Ρίχνουμε τις καραβίδες στη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με ρύζι basmati.Buon apettito!!!
Στην φωτογραφια εχεις βαλει γαριδες και οχι καραβιδες.
ΑπάντησηΔιαγραφή