2.8.13

ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ











ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

-500 γραμ. μαυρομάτικα φασόλια
-800 γραμ σπανάκι τρυφερό πλυμένο και καθαρισμένο
-5 κρεμμυδάκια φρέσκα μαζί με το πράσινο μέρος κομμένα σε ροδέλες
-1 μεγάλο καρότο τριμμένο
-1 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας
-½  κονσέρβα στοματάκια κομμένα
-200ml ελαιόλαδο
-1 λεμόνι μικρό (το χυμό του)
-λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και
το καρότο σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τα φασόλια και συνεχίζουμε το
σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας καλά. Ρίχνουμε το πελτέ και τη ντομάτα
αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα φασόλια (3-4 εκατοστά). Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρός. Ανοίγουμε τη κατσαρόλα και ρίχνουμε το σπανάκι.
ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του
σκεπάζουμε τη κατσαρόλα χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά
μέχρι να μείνει το φαγητό χωρίς περιττά υγρά. Όταν το είναι έτοιμο
ρίχνουμε το μαϊντανό και το λεμόνι ανακινούμε τη κατσαρόλα( δεν ανακατεύουμε)
Και σερβίρουμε συνοδεία με τυρί φέτα η μυτζήθρα νωπή.
Buon apetitto!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών